tirsdag 22. januar 2008

Studieteknikk

Vi er flere som sliter litt med denne semesterstarten.

t, for eksempel. Hun som skulle ligge der, én avdeling foran meg i løypa, som muse og ideal. Med domssamlinger som var lest til det bare var lo igjen av dem. Med lovsamlinger så fulle av fargemarkeringer og notesystemer at hjelpemiddelkontrollørene måtte nedsette en egen komité for å finne ut hvorvidt hun holdt seg innenfor regelverket. Og selvsagt ville hun ha holdt seg innenfor, med uovertruffen fingerspitzgefühl og beundringsverdig juridisk integritet.

Men nei. t tegner, hun. Fine dyr. På forelesning. Og så stikker hun etter halvgått løp.

Og jeg? Jeg sitter her i ørelappsstolen min og prøver å skjerpe konsentrasjonen med en pils. Hvis jeg når målet mitt i ettermiddag, får jeg én til når middagsgjesten dukker opp. Jeg lurer på hva som blir ferdig først, juridikumen min eller levra mi.

1 kommentar:

  1. Altså, "muse og ideal"?! Du skal ikke se bort fra at dét ene og alene bringer meg gjennom 3. avd. For hvem vil gi opp å være muse og ideal? Ikke jeg, i hvert fall! OG "beundringsverdig juridisk integritet"! Om ikke det er meg i et nøtteskall, så, øh.

    (Pils som belønning skal man aldri kimse av, ei heller pils som inspirasjon, ei heller pils... underveis?)

    SvarSlett