torsdag 3. januar 2008

Opp med gamla!

Jeg tok meg selv i å ligge i senga på andre døgnet.
Jeg trasset!

Kroppen hanglet, ikke hadde jeg hatt varmtvann siden nyttårsaften, og jeg så med gru fridagene forsvinne inn i en tåke av hodepine, dårlig kroppslukt og tiltagende apati.

Det er i slike stunder det kommer godt med å ha jobbet i eldreomsorgen.
Neida, jeg er ingen veteran. Men jeg har halt såpass mange motvillige Margoter og bitre Bjørger opp av senga at jeg vet hvordan jeg skal håndtere en grinete kranglefant som lukter vondt.

- Opp med gamla!, kauket jeg, om enn bare inni meg, og veltet meg ut av reiret mitt. Satte i sving vannkokeren, rengjorde vasken på badet, og fylte den opp med kokende vann, kaldtvann fra krana, samt en sprut såpe. Så satte jeg i gang med den, for meg, eksotiske øvelsen Vasking i Såpevann med Klut.

Men kunne Olga, så kan jeg, og etterpå vasket jeg til alt overmål håret.

Og når håret er tørt og kaffen fortært, skal jeg kanskje ut og kjenne om frisk luft gjør like godt i 2008 som det gjorde i 2007. Hvis gikta tillater det, altså.

3 kommentarer:

  1. Hvor har du lært å vaske deg med klut?

    SvarSlett
  2. Erlend: Ja, hvor skal dette ende? Vi som legger oss før vi står opp, og som sover i hus i stedet for i sammenrullede aviser i septiktanken?

    vintersport er tingen: Jeg tror jeg lærte det av mor og far da jeg var et lite bøllefrø. Men jeg lærte å vaske andre med klut da jeg jobbet på sykehjem, og da fikk jeg samtidig frisket opp reglene for hvordan det skal gjøres. Jeg kan godt lage et videokurs ellernosånt i en egen post. Med mindre kommentaren var ironisk ment, da ;)

    SvarSlett