fredag 18. januar 2008

Et øyeblikks manglende årvåkenhet

I går formiddag passerte jeg gjennom Slottsparken. På plassen bak Slottet, innenfor gjerdet, sto en mann i arbeidsklær og vasket et av Gardens skilderhus. Republikaneren i meg ble aldri så lite bløthjertet. Søtt!

Heldigvis var jeg ikke i følelsenes vold særlig lenge. Monarkiet må vekk, skilderhusvask eller ei.

7 kommentarer:

 1. Der skjedde det noe merkelig på innskrivingssiden her, jeg tror nok du kan slette den kommentaren som kom inn der, den har jeg lagt inn på en annen blogg for lengst. Lenge leve Vista, gitt. :)

  Det jeg derimot VILLE si, var:
  Men det virkelig spørsmålet jeg stiller meg, er; hva er et skilderhus? :)

  SvarSlett
 2. Et «skilderhus» er et flyttbart enmanns vakthus (leskur), i følge min ordbok.

  Bilde av gardist foran sit skilderhus.

  En vakt i et slikt hus kalles en «skiltvakt», noe som leder meg til undring over hvorfor det da ikke heter «skilthus».

  SvarSlett
 3. Eirin: Nå har jeg slettet den første kommentaren din. ;) Og Erlend svarte raskt og presist. Dessverre stilte han et nytt spørsmål som jeg ikke har noe vettugt svar på.

  Erlend: Kan vi fordele kommentarsvarene mine sånn at du forfatter alle som har med språk å gjøre? Jeg lover deg en slikk og ingenting for bryet ;)

  SvarSlett
 4. Erlend: Jeg er imponert. :) Og ja, skilthus er jo også et ord. Vokteren av skiltet, skiltet det norske våpen? Jeg merker jeg er inne på ting jeg ikke akkurat har snøring på, gitt. ;)

  Strekker: Takker for rask responstid på feilkommentering, du verden så raskt det gikk å trykke på de gale knappene, men så har man lært; bare trykk Nei når Vista spør deg om noe. Ja. :)

  SvarSlett
 5. Eirin: Det Erlend ikke vet, er det neppe verdt å vite. Jeg har ingen erfaring med Vista, og kjenner at jeg er glad for det nå ;) Jeg er i stand til å forestille meg utallige pinlige scenarier!

  SvarSlett
 6. «Skilt» er samme ord som tysk «Schild», som betyr «skjold». Interessant nok har ordet «skildre» samme opphav.

  Egentlig vet jeg ikke noen ting, jeg har bare ordbok her ved siden av datamaskinen.

  SvarSlett