søndag 4. november 2007

Det er mye mat i godt øl

Jeg blir en nokså ambisiøs kokk i fylla. Ikke så å forstå at jeg prøver meg på osso bucco eller crème brûlée - hånei, nei, nei. Jeg er mer der at jeg sjelden velger minste motstands vei - det vil si kebab, grændis eller en real blings med jarlsberg - før jeg kravler meg i seng.

I sommer våknet jeg et par ganger med rester av pannekaker med chèvre dandert utover kjøkkenbenk, spisebord og sengetøy.
Én morgen fant jeg ut at jeg, i nattens løp, hadde gått inn for å koke og braisere amandine-poteter i løk og balsamico-eddik.
Og én natt hadde jeg rakkernmeg lagd fiskeboller i (hjemmelaget!) hvit saus med kokte poteter og gulrøtter.

Det som imponerer meg mest med denne nattlige kjøkkenvirksomheten, er at jeg sjelden har noen erindring om å ha hakket løk eller å ha svettet over gryter og panner. Med andre ord, dette er mat tilberedt under nokså høy promille. Likevel blir den i de fleste tilfeller vellykket, etter restene å dømme.

Jeg kom til å tenke på denne min kulinariske åre i går, da jeg fullstendig uforberedt våknet opp til en hjemmelaget pytt i panne med bacon og speilegg. Senere på dagen oppdaget at jeg både hadde skrevet og publisert et blogginnlegg (nå slettet) uten fylle-ortografi, samt herjet litt rundt inne på Facebook.

Vanligvis forbinder jeg overstadig rus med vold, urinering på gatehjørner og annen form for kardemommelov-inkompatibel atferd. Men matlaging og ikke-injurierende tekstforfatting er jo uskyldige, ja, kanskje opppbyggelige, aktiviteter. Nå lurer jeg på hva som foregår av konstruktivitet i andres hjem etter at nachspielet er over.

8 kommentarer:

 1. jeg savner fyllematen du pleide å lage til meg!

  SvarSlett
 2. Og jeg savner å spise fyllemat med deg! Husker du den gangen vi tok drosje hjem fra Garage midt på natta, bare for å spise tandoorikylling? Dét var tider.

  SvarSlett
 3. Klart jeg husker!! Det var knallgod mat! Kom hit og mat meg ;P

  SvarSlett
 4. Ditt høres konstruktivt ut. Vi hadde flytte-inn fest og dagen derpå fant vi salt på gulvet (tequila) og masse nymalte og kreative figurer på veggene. Yiiha.

  SvarSlett
 5. Og jeg som trodde at det å sende sms i søvne var ille.

  SvarSlett
 6. rigmor: Jeg lånte min mors leilighet til et cocktail-party, og leverte den tilbake med en sprittusj-penis på den nymalte veggen. En av gjestene må ha hatt en kreativ kløe jeg ikke kjente til på forhånd.

  Men ellers er vel maling på egne vegger bare positivt? Jeg hadde mitt første møte med tequila rett før jeg skrev denne posten, ingen burde drikke sånt.

  emelie: Det er ganske ille, spør du meg. Men er det i søvne når du har vært på fylla, eller i søvne sånn rent generelt? For det siste låter skremmende - da kan du jo ikke unngå det. Hva skriver du, og til hvem?

  SvarSlett
 7. Jeg havner utpå og ringer opp gamle elskere og sånt.

  Pisse irriterende.

  SvarSlett
 8. Sexy Sadie: Ja, den der er lei. Selv har jeg en eks fra noen år tilbake som ringer meg omtrent annenhver helg, helst i halv fire-tida om natta. Sjarmerende.

  SvarSlett