mandag 12. november 2007

Morgenfugler

Jeg gikk hjemmefra rett etter seks i dag tidlig. Jeg var varmt kledd, jakkekragen var brettet opp så den dekket nesetippen. I øst så jeg Venus, eller det jeg tror var Venus. Ved gangstien traff jeg en mann som luftet hunden sin, men ellers var jeg alene. Da jeg krysset elva ved Møllerveien, hørte jeg noen ender som snadret. Like etter forsto jeg at jeg hadde hermet etter fuglene - snadret høyt - og begynte å le.

For selv om jeg ofte koketterer og klager over tidligvakter, liker jeg godt å stå opp klokka fem om morgenen. Jeg er et litt annet og mer bekymringsløst menneske så tidlig på dagen.

2 kommentarer:

  1. Godt gjettet, Venus står i øst om morgenen nå for tiden. Og i sør-vest, litt høyere oppe på himmelen, ligger det en oransje liten flekk som heter Mars. God tur til neste tidligvakt!

    SvarSlett
  2. Takk, jeg skal nok være opplagt og glad da også, om jeg ikke nødvendigvis skal snadre.

    Det er godt å se at astronomi valgfag på vgs ikke var fullstendig bortkastet! Karakteren ble basert på en slags årsoppgave - jeg lagde en sterkt o-fags-inspirert collage som skulle vise historien til det heliosentriske verdensbildet. Synd jeg ikke kan gjøre det på jussen, det hadde antagelig vært bedre både for sensor og for meg.

    SvarSlett