lørdag 10. november 2007

På skråplanet

Jeg har en venn.

Hun begynte på jegerkurs. Jeg tenkte at det er sunt å ta opp nye fritidssysler etter et samlivsbrudd.

Hun kjøpte seg hagle. Jeg tenkte at hun alltid har vært interessert i mekanikk.

Hun meldte seg inn i Norges jeger- og fiskerforbund. Jeg tenkte at et gratis hagle-etui er en fin velkomstgave, ikke rart hun hadde lyst på dét.

Hun begynte å tilbringe helger på jakthytter i Odalen sammen med korpulente, middelaldrende menn. Jeg tenkte at det er hyggelig at hun treffer nye folk.

Men i dag, da jeg besøkte vennen min, viste hun meg dokumentaren "Elgjegere i Afrika". Odd J. Nelvik jakter sebra og sånt på savannen, akkompagnert av en kjentmann i skyggelue fra Se&Hør. Vennen min ga uttrykk for at hun syns at det var et noe tvilsomt konsept, men jeg kunne både se og høre at hun var på glid.

Jeg har en venn. Hun er på skråplanet. Finnes det hjelpetelefoner for sånt?

(Jeg har flere venner som overrasker.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar