fredag 28. mars 2008

Da capo al fine o dal segno al fine?


Jeg blir så glad når jeg kjenner igjen et juridisk begrep og vet hva det betyr, for da får jeg følelsen av at jeg driver med repetisjon - og ikke med et hasardiøst skippertak.

15 kommentarer:

 1. lol, men for et ord! Lykke til med eksamen, da!

  SvarSlett
 2. Jeg likte så godt at ordet begynte og sluttet med det samme! Det er da jeg begynner å lure litt på om de finner på ord. Lykke til med repetisjonslesing!

  SvarSlett
 3. Fingers crossed for examen!
  Og komeptansetildelsingskompetanse -deles vel ut det da....

  SvarSlett
 4. virrvarr: Hvis du så i kommentarfeltet her, vet du at kompetansetildelingskompetanse er småtterier. ;) Takk!

  ragnhild: Ja, du er ikke den eneste som lurer. Akkurat KTK er ikke det merkeligste. Det dreier seg om å ha juridisk kompetanse (myndighet) til å delegere myndighet videre nedover i en kommandokjede. Departementer er overordnet sine respektive etater, osv. ;)Men det fins en del snurrigheter i jusspensum. Og utstrakt bruk av "dog"!
  Takk for støtte ;)

  randi: Takk! Håper de deler ut litt KTK ved inngangen til eksamenslokalet, ja! :D

  SvarSlett
 5. Kompetansetildelingskompetansetildelingskompetansetildelingskompetanse?
  Jeg innbiller meg at dette ordet kan fortsette i en evighet....;)

  SvarSlett
 6. Frøken Skavlan peker på en viktig problemstilling: hvem har kompetanse til å tildele kompetanstildelingskompetansen? Og kan vi i såfall stole på at disse igjen har fått tildelt sin kompetanse (for tildeling) av tilstrekkelig tildelingskompetente personer?

  Men "dog" er et staselig ord. Og så liker jeg "sågar". Har dere mye av det?

  SvarSlett
 7. Frøken Skavlan: Bilder i hodet! (Eller bør jeg si "ord i hodet!"?)

  abre: All kompetanse (tildelings- og annen) har sitt utspring i den lovgivende forsamling. Men det er lov å prøve seg! :D
  (Ikke spør meg om hvor lovgiveren [eller "lovkonsipistene", som Eckhoff formulerer seg et par steder i læreboken om forvaltningsrett] har kompetansen fra; det er et av de Store Eksistensielle Spørsmål jeg ikke orker å vikle meg inn i nå under skippertaksperioden.)

  Det er dog lite sågar, dessverre. Jeg skal dog se om jeg ikke kan koke ihop en sånn "best of 2. avdeling"-post snart, sågar et dikt eller to? ;)

  SvarSlett
 8. Altså, hvis du kunne tenke deg å dele ut litt kompetanse til meg, hadde det vært helt fortreffelig. Akkurat nå gjør tredjeavdelingspensumet meg aldeles inkompetent (jeg skjønner INGENTING!).

  (øh, joda, jeg bruker visst kommentarfeltet ditt til å få ut litt jurdisk frustrasjon. beklager.)

  SvarSlett
 9. t: Her skal frustrasjonen få et hjem! :D

  - Og du er ikke alene om å skulle ta en pause (les: ta til vettet).

  SvarSlett
 10. Gjerne dikt, ja!

  SvarSlett
 11. Re: pause: det var uforholdsmessig godt å høre, for jeg bruker halvparten av tiden min i mild panikk over at alle andre takler dette på normert tid, og hørte ikke jeg om en som tok jusstudiet på to år eller noe, og hvorfor skjønner jeg ikke konkursretten, og betyr alt dette at jeg egentlig bare er DUM?!?

  Øh, ikke at jeg er nevrotisk eller noe, altså.

  (tør jeg spørre om hva du skal bruke pausen til? selv heller jeg mot å stikke av til en sydhavsøy eller noe, men jeg har mistanke om at jeg er for mye av et (tidligere) skolelys til å finne på slikt uanstendig tullball)

  SvarSlett
 12. Åh, hvis du ikke har verre bilder i hodet går nok eksamen bra;)

  SvarSlett
 13. abre: Skal bli, håper jeg! Dog med forbehold om eksamenssjau.

  t: Vi kan drøfte det over DEN BERØMTE ØLEN?! :D På første avdeling havnet jeg i samme kollokviegruppe som en kar som skulle ta hele schmæla på fem semestre. (Såvidt jeg vet er han noe forsinket, men har bare A'er og et av de høyeste vervene i JF.)
  Du og jeg er kanskje slasker, men alle vet jo at dark horses er de kuleste! ;)

  Skavlan: Jupp! Og jeg har tenkt å ta med årer, altså. Jeg har gått over fra å si det for moro skyld, til å vurdere å gjøre alvor av det. Hadde ikke det vært bra? Årer som hjelpemiddel på eksamen?

  SvarSlett
 14. Ja til snåle ord.

  Og ikke minst, lykke til på eksamen!

  SvarSlett
 15. Det hadde i så fall blitt en uforglemmelig eksamen.....!

  SvarSlett