mandag 6. april 2009

Saftis, grateng, mors klokskap

Jo eldre jeg blir, desto mer enig blir jeg i min mors omkved*: Det er hverdager det er flest av.

Lykkefølelsen min er innrettet deretter. Lykken er å skeie ut før lønning - med to saftis, med en bunt påskeliljer for tretti kroner. Lykken er å gå hjem i aprilsol, for så å lage grateng av gårsdagens middagsrester. Lykken er at han jeg bor sammen med, tenner telys som han setter på bordet når vi skal spise. Lykken er gode filmer lånt helt gratis på biblioteket.

Det er hverdager det er flest av.

(Marthe Glad har skrevet fint om kunstig luksus. Kunstig luksus kan også være en del av hverdagslykken).

*Jeg er enig med mor når jeg er full også. Mor er klok.

1 kommentar:

  1. Jeg mente vel egentlig å skrive at jeg tar følgene av at det er hverdager det er flest av. Ja, ja. Stappfull mage svekker formuleringsevnen.

    SvarSlett