søndag 15. mars 2009

Mor hadde rett da hun snakket om å bli ført i dans (fylla)

Ha-ha!

Det siste jeg sa til min høyere vedkommende før han besvimte var "jeg skal bare spise pizza, og så legge meg - ikke fylleblogge" - men jeg skulle jo fylleblogge! Hurra.

Først digresjon, så poeng.

Digresjon: Da jeg var ti år gammel, gikk jeg på kurs i selskapsdans. Swing, samba, polka, og så videre. Det skal sies at jeg har til gode å bruke polkakunnskapene i selskapelig sammenheng, men dét er en digresjon i digresjonen.
Poenget er at vi var bare tre påmeldte på dansekurset (veldig vanskelig ikke å skrive "danskekurset" her, tok meg tre forsøk. T9 kan ta seg en bolle). Alle tre var jenter, og danselæreren var kvinne. Følgelig måtte vi alle øve på å føre, etter tur.
Jeg har alltid vært bestemt av meg, og likte godt å føre. Dessverre har jeg ikke innsett hvor mye øvelse og disiplin god føring i dans krever, derfor er jeg ikke god til å føre. Men jeg skulle ønske at jeg var det.

Poeng: I dag danset jeg - som vanlig - med en dansekyndig venn av min høyere halvdel. Og det er så morsomt! Hver gang! Selv om jeg sier "pass på turene, jeg er full", så sier han "det er mitt ansvar at turene går bra. Det blir først et problem når jeg er for full", og jeg faller pladask. Det er skrekkelig sjarmerende å bli ført! Jeg vil også kunne føre! Alle mennesker av alle kjønn burde lære seg å føre i dans - for det er så morsomt å bli ført. Så kan vi jo bare bytte på å føre?

4 kommentarer:

 1. Og da kan man jo også ta fullheten med i beregninga utpå kvelden når man bytter på å føre, den som er mest edru er den som fører i siste periode.

  Nye muligheter: 1. De som liker best å føre holder seg edru sånn at de får føre på seinkvelden. 2. Par som kjekler om hvem som skal drikke minst for å føre.

  SvarSlett
 2. Haha, punkt 2 til fr. Martinsen der tror jeg skal bli den store slåsskampen her i huset!

  SvarSlett
 3. Føring er det nye kjøring, altså? Jo, jeg kan få øye på den.

  Liker godt uttrykket "min høyere vedkommende", vin og gin og øl gir nyord i et slitende renn.

  SvarSlett
 4. Ta deg en fest i Nord Trøndelag. Der polkaer de til Guns'n'Roses.

  SvarSlett