mandag 17. desember 2007

Godt begynt er halvt fullendt

Et julebord på Nationaltheatret bør ikke gjennomføres uten champagnevorspiel, tenkte vi.

Da jeg våknet søndag morgen, lettere desorientert, uten truse og med et ullskjerf rundt halsen, og skjønte at jeg befant meg i barndomshjemmet, forsto jeg at det hadde vært et vellykket vorspiel.

Så vellykket, faktisk, at jeg i boblerus sørget for å få med meg essensielle effekter så som leppe-pensel, kredittkort og pudderkvast videre til festen - men ikke nøkler av noe slag.

Så vellykket at jeg, allerede under hovedretten, begynte å bøffe andres rødvin så fort de så bort.

Så vellykket at jeg, med mulighet for å legge meg etter prittibåjs som Mads Ousdal og Nicolai Cleve Broch, satset alt på to inspisienter i femtiårene og en maestro med portvinsnese.

Så vellykket at jeg, etter å ha valset rundt i sølvsko på dansegulvet i et par timer, ble så akutt søvnig at jeg forlot festen. Bare for å oppdage at jeg var nøkkelløs, og derfor husløs.

Takk til samtlige ekser som unnlot å ta telefonen og derved sparte oss alle for pinligheter (selv om jeg kunne trengt losji, gitt), takk til den fulle amerikaneren som romsterte rundt på Karl Johan og forbannet nordmenn i sin alminnelighet og det norske klimaet i særdeleshet og dermed gjorde drosjeventingen litt mindre uutholdelig, og takk til mamma, som uten spørsmål eller hån slapp meg inn og fant frem dyne og sengetøy.

5 kommentarer:

 1. Ja, det var artige saker!

  Det var fryktelig mange gode dansere der! Noe helt annet enn å trøkke på ymse skolejuleball. (Også noe annet enn å være på julebord på DANSEbåten med 15 helsearbeidere i 40-åra, men dét er en skrekkhistorie for seg).

  I jakten på Sverre Anker Ousdal, som jo er Den Kjekkeste, mener jeg å ha skimtet Toralv Maurstad. Men dét er ikke helt min greie.
  (Jeg har en hypotese om at krøllhårede personer blir frastøtt av andre krøllhåringer. Hva er din erfaring på dette området?)

  SvarSlett
 2. Maurstad, Ousdal... Hvorfor ikke Per Aabel, når du først var i gang? ;-)

  SvarSlett
 3. Men det viktigste spørsmålet gjenstår: Var Wenche der?

  SvarSlett
 4. Erlend: De gamle er så avgjort eldst! (Men Toralv er ikke så fin, syns jeg. Aabel er bare en stemme som leste eventyr på kassett da man var et knøtt på 80-tallet. Nemlig.)

  Iversen: Nei, tror de gikk tom for formalin etter 90-årsdagen hennes nå nylig.

  (Det henger en fantastisk, håndskrevet lapp innenfor skuespillerinngangen: "Kjære, skjønne dere! Takk for flott bursdagsfest for Mor! - Fabian"
  Nokså ordrett, altså, det er minst ett "skjønne" inni der. Jeg skal forsikre meg ved neste anledning.)

  SvarSlett