torsdag 9. august 2007

Ulvetimen

Jeg har forstått at begrepet "ulvetimen" brukes om tiden fra arbeidsdagens slutt til hele den heteronormative kjernefamilien sitter lykkelig samlet ved middagsbordet for å fortære et varmt og hjemmelaget måltid.

Jobbe til fem. Så ned i garderoben, av med uniformen, henge den pent opp, på med sivilt antrekk. Ut på gata, bort til holdeplassen, kjempe seg inn på trikken og jukse seg til en sitteplass. Av på riktig stopp, inn på dagligvarebutikken, handle melk og pasta og juice, bort til grønnsaksbutikken, kjøpe poteter, gulrøtter, løk, bananer og jordbær. Bære posene hjem, forsere kortlåsen, sjekke postkassa før man fanger heisen. Forsere nok en kortlås, trang korridor, klaske posene i veggen, låse seg inn i leiligheten. På med to kokeplater, frem med grytene. Flå av behåen mens vannet koker opp, på med slaskebuksene. Fylle vannkokeren og koke den opp parallelt med gryta, kokeplatene er så treige. Skrelle poteter og gulrøtter, smelte smør, jevne saus, spe med melk, passe på. Fjerne sminke før sausens andre oppkok, fyre opp radioen, P2. Rive muskatnøtt, salte, pepre. Slå vannet av potetene, øse opp på tallerken, sjokke ut i stua med tallerken og bestikk i en hånd og vannglass i den andre.

Sette seg ved spisebordet, skrubbsulten og lettere apatisk, og tenke at den spiralen, den blir hvor den er, gitt.

2 kommentarer:

  1. Hm, ja, nå kan vi igjen høyne med studier i tillegg til jobb. Ærlig talt, jeg forstår ikke hvordan dere familiemennesker overlever.

    SvarSlett