søndag 19. august 2007

Swingers

I Bergen bodde vi hos en familie som leier ut rom. Mens vi var der, gikk felleskjøkkenet tomt for kaffe og oppvaskmiddel. Utleieren kom raskt med nye forsyninger: Krone kaffe ble erstattet med Friele presskannemalt kaffe, og Sunlight oppvaskmiddel ble byttet ut med Zalo.

Mennesker som én dag velger dette vaskemiddelet, en annen dag dét kaffemerket - hva slags mentalt overskudd har de som orker å ta disse valgene om og om igjen? Jeg kan ikke helt tro at de handler på slump. På et eller annet tidspunkt står de der foran reolene og avgjør hvorvidt det er Friele eller Krone eller Ali som skal til pers i dag.

Jeg ser så avgjort gleden ved å eksperimentere med forskjellige husholdningsprodukter. Men kaffe og oppvaskmiddel utgjør selve kjernen i min forbrukermessige konservatisme. Da er det Friele café noir og Zalo som gjelder. Zalo og Friele café noir, Friele café noir og Zalo.

Andre mennesker lever sannsynligvis godt med andre produkter, jeg ønsker dem intet ondt. Men til den mennesketypen som har kapasitet til å eksperimentere med grunnmuren i husholdningsforbruket sitt: Vær så snill å gå stille i dørene. Jeg orker ikke å få påpekt min utilstrekkelighet, min mangel på besluttsomhet og handlekraft, gjennom deres swinger-forbruk.

2 kommentarer:

  1. Jeg er selv en tilhenger av Friele Cafe Noir! Hvorfor kan ikke den komme i halvkilospose og ikke bare i et markspose.

    Friele er ikke så smart som jeg trodde.

    SvarSlett
  2. Jeg må tilstå at jeg, til tross for generell enighet, har en liten særhet i motsatt retning. Jeg skal ha forskjellig sjampo hver gang. Hvis samboeren kommer hjem med samme sjampo som vi hadde sist gang (noe han er tilbøyelig til) blir jeg litt angstfylt. Eller kanskje det egentlig er snakk om akkurat samme fenomen...

    SvarSlett