tirsdag 1. april 2014

Lenk-o-rama

Egenprodusert tekst står på vent for tiden, men jeg synes lenkedeling er en fin måte å holde bloggen lunken på. Et par ganger i måneden publiserer jeg et innlegg med lenker til innhold på nett som har interessert meg i det siste. Dette er det sjuende innlegget der jeg samler opp og deler andres arbeid - kjør!

Bildet tilhører MR38 og er delt under en CC BY-NC-ND 2.0-lisens.

To blogger jeg har fått sansen for den siste tiden er Notisboka (om skolepolitikk med mer) og Grønt og fint (om matlaging og annet, med en miljøvennlig vri), begge med samme opphavskvinne. Gode tekster og fine bilder for en dag man vil surfe litt rundt. Eller kanskje følge fast, med feedly, som jeg gjør.

Føler jeg meg ekstra surmaget en dag, tar jeg en tur innom skikk og bruk-spalten til Magdalena Ribbing, Fråga om hyfs och stil i DN.se, og ler av hva svenskene ergrer seg over. Det er godt vi er flere surpomper her i verden.

Forrige uke lærte jeg at marsvin er dansk for nise-familien (se også nederst her), så et dansk marsvin kan fort finne på å være en hval. Nabospråk er rare greier. Nå skal jeg nok bruke litt tid på å lese i Den Store Danske, fordi oppslagsverk gjør dagen bedre.

Her er et marsvin. NB! BONUS!: KATT.
2 kommentarer:

  1. Da jeg var i Odense i forfjor, leste jeg i en turistbrosjyre at man kunne komme og se på når marsvinene ble matet i bassenget. Syntes det hørtes merkelig ut helt til jeg så bildene. :)

    SvarSlett
  2. Det rare er kanskje at vi på norsk kaller den hvinende gnageren for "havsvin", ikke at danskene kaller et hvindende hvaldyr for det samme. :)

    SvarSlett