tirsdag 18. mars 2014

Lenk-o-rama

Et par ganger i måneden publiserer jeg et innlegg med lenker til innhold på nett som har interessert meg i det siste. Dette er det sjette innlegget der jeg samler opp og deler andres arbeid - kjør!

Bildet tilhører MR38 og er delt under en CC BY-NC-ND 2.0-lisens.

Dagbladet-journalist Inger Merete Hobbelstad fører en god blogg, og får skrevet det jeg selv mener om Kathrine Aspaas' raushets-evangelium med tilhørende nylig debatt: «Vekten på hvor viktig det er å være trygg, å bli støttet, å kunne sette sjøbein i seg selv og stå støtt også når det stormer, og bevisstheten om at dette er så lett bestandig, er av det gode. Men så er det så lett å blåse det opp, påklistre det en altfor høy prislapp og bruke det som onesize-visdom også i situasjoner der det ikke hører hjemme [...] Og plutselig er vi i en My Little Pony-episode med manus av George Orwell.»

Har du ett eller flere barn i omgangskretsen? Har du begrenset med plass hjemme, men trenger noen sysler du kan ta frem når de er på besøk? Klistremerkebøker - også kalt aktivitetsbøker med klistremerker - kan være det du leter etter. De finnes for de fleste aldersgrupper frem til tenåringsstadiet, tar liten plass, og kan brukes om og om igjen. Undersøk din nærmeste bokhandel eller søk på internett for konkrete tips. Jeg kjenner noen som jeg tror ville ha glede av denne.

En av mine favorittbloggere, fr.martinsen, har en viktig tekst om politiets twitring ute på journalisten.no: «Livet gir de fleste av oss erfaringer, de vi kjenner og er glad i er også folk som ikke får til livet sitt så godt. Som ruser seg og lukter vondt, noen som blir altfor redde, noen som utagerer. Og om vi ikke alltid klarer å beherske oss selv, vil vi ikke at elendigheten skal være gjenstand for andres spøk. Og av de profesjonelle venter vi, at de oppfører seg profesjonelt. Spøkene sine kan de ha på kontoret.» fr. martinsen kommenterer også politiets reaksjon på hennes tekst her.

Første halvdel av mars har gått litt trått. Da er det mye oppmuntring i å se på denne filmen og tenke på at det finnes hamstereiere som går langt for å glede gnageren sin:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar