tirsdag 11. februar 2014

Lenk-o-rama

Et par ganger i måneden publiserer jeg et innlegg med lenker til innhold på nett som har interessert meg i det siste. Dette er det fjerde innlegget der jeg samler opp og deler andres arbeid - kjør!
Bildet tilhører MR38 og er delt under en CC BY-NC-ND 2.0-lisens.

Jeg kan sitte lenge og beundre de dramatiske antrekkene Imaan Ali deler på The Hijablog. Ofte er det hodesjalet som er blikkfang. Bloggen er såpass pen å se på at den er verdt et besøk også for den som ikke er interessert i klær!

Mange er tilhengere av twitterkontoen til Oslo politidistrikts operasjonssentral. Det er mindre kjent at også operasjonssentralen i Andeby er på Twitter. (Varsel for sports-følsomme: Det er mest OL-nytt for tiden.)

Apropos sports-følsomme: Hva med et filter du kan legge til i Adblock plus for å gjemme sportsnytt, og særlig nyheter om OL, når du besøker Dagbladet.no og VG.no? Hvis du ikke allerede har installert Adblock plus, begynner du med å gjøre det. Åpne så Adblock plus i nettleseren din, og velg muligheten «Innstillinger». Velg «Filter preferences» og deretter «Add filter groups». I kolonnen som åpnes til høyre, der det står The selected group is empty, skal du lime inn filteret. Det gjør du ved å gå til denne siden, markere teksten, trykke Ctrl+C, og så gå tilbake til Adblock plus og klikke i den nevnte kolonnen før du trykker Ctrl+V. Velg «Close». Nå skal du kunne lese VG og Dagbladet sportsfritt.
Oppdatering: Nå inneholder filteret også Aftenposten.no! Hvis du alt har installert det, gjentar du bare prosessen.

Clara Lidström (UnderbaraClara) skriver om de negative reaksjonene hun har fått på at hun har begynt med mer reklame og flere sponsede innlegg på bloggen sin. Der en blogger som Caroline Berg Eriksen (Fotballfrue) først og fremst iscenesetter sitt eget utseende, har Lidström alltid skrevet om mer åpenlyst politiske emner - kjønn, livssyn, politikk og bærekraftig livsstil. Antagelig er det derfor leserne reagerer, fordi tekst om bærekraft og gjenbruk følges av reklame for forbruk. Også Eriksen får kritikk for sin holdning til reklame og sponsing, men bloggen hennes hander jo nettopp om å fremme forbruk av klær og skjønnhetsprodukter. Jeg har skrevet mer om hva Eriksen egentlig selger her.

Og til slutt: Hvordan går det når et ekorn prøver å gjemme en nøtt i pelsen til en berner sennenhund?


4 kommentarer:

 1. Det er alltid så mye bra å hente i din blogg!
  Takk for det!

  Et sportsfilter har jeg hittil bare drømt om, noe så fantastisk å bli kvitt sporten. Spørs hva som blir igjen av Dagbladet da, haha!

  SvarSlett
 2. Det er hyggelig å høre at du liker det jeg deler!

  Nettavisene blir seende litt rare ut når man bruker filteret, men det kan det jo være verdt. Han som skrev filteret over har ikke lyktes med å lage et som fungerer for Aftenposten - dessverre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke om du mottar melding når noen lenker til deg, så derfor viser jeg deg likegodt innlegget mitt her:

   http://lammelaartanker.wordpress.com/2014/02/12/jeg-en-darlig-nordmann/

   Slett
  2. Takk for tilbaketråkk! Jeg skal se om jeg kan fikse den automatiske funksjonen, har hatt det før.

   Visste du at du kan legge inn hypertekst (lenker) i nettkommentarer? Du skriver

   < a href ="http://www.eksempel.no" > Teksten du vil du skal vises < /a >

   Men du må ta bort mellomrommene mellom haker og tekst, både foran og bak. Jeg kan ikke gjøre det her, for da blir det bare en lenke. "Teksten du vil skal vises" vil da bli en hyperlenke, og hvis noen trykker på den, kommer de til nettadressen du har lagt inn. :)

   Slett