tirsdag 19. november 2013

Lenk-o-rama

I tiden fremover har jeg planer om å publisere en tekst jeg selv har skrevet annenhver uke. Kort eller lang, det blir som det blir. De ukene jeg ikke skriver selv, vil jeg publiserer et innlegg med lenker til innhold på nett som har interessert meg i det siste.

Dette blir det første innlegget der jeg samler opp og deler andres arbeid - kjør!

Bildet tilhører MR38 og er delt under en CC BY-NC-ND 2.0-lisens.

Guri i Underveisbloggen deler skammen som veller opp i henne når hun leser Sofi Oksanens Stalins kyr og innser hvor lite hun vet om de baltiske landene, for ikke å snakke om fjernere strøk: «Min reaksjon er som sist jeg leste boka - min flauhet over egen uvitenhet. [...] Jeg vet lite og forstår lite. Jeg begriper ikke hva som foregår i Syria, bare at det er forferdelig. Jeg føler meg avmektig.  Men det er et oppdrag til meg selv. Ta dette ydmyke utgangspunktet og gå videre og være åpen for å forstå mer, lære mer.»

Sally McGraw bak bloggen Already Pretty reflekterer over den gangen hun overtalte en kunde til å begynne å bruke bh

Lindsay og Lexie Kite som driver bloggen Beauty Redefined har skrevet et innlegg om å sortere ut hvilke skjønnhetsrutiner man vil bruke tid og krefter på : «Taking inventory of our own beauty-related choices is crucial in a world that generates new “flaws” for women every week. Insufficient eyelashes? Unsightly underarms? Too-pale skin? Too-dark skin? The list is endless. Consciously answering this question for yourself is an extremely useful exercise.»

Og Lily Allen er tilbake etter en pause fra studio - med fengende låt, sint tekst og skarp musikkvideo samlet i Hard out here. OBS! Begge de følgende videoene har mye nakenhet og tabuord, og egner seg kanskje ikke i kontorlandskapet.  I utgangspunktet ville jeg bare poste videoene til Allen og Thicke, men det har dukket opp sterk kritikk mot Allens bruk av svarte dansere. Hvis du vil vite hva enkelte reagerer på kan du lese Alex Macpherson på The Quietus eller Mia McKenzie på Black Girl Dangerous. Som feminist er jeg flau over hvor lite jeg vet om svarte og fargede kvinners kamp, og at min første refleks når noen påpeker fenomener som «white privilege» er at jeg tenker at det ikke finnes. Er det ikke det mange menn har svart når feminister påpeker undertrykkende strukturer? Om din refleks er som min, anbefaler jeg å følge lenkene over. 

For mer kontekst til Allens video kan du se Blurred lines, som Allens video parodierer og svarer på. Teksten er særlig grov: «Had a bitch, but she ain't bad as you / So, hit me up when you pass through / I'll give you something big enough to tear your ass in two»Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar