tirsdag 24. november 2009

Rettszoologi?

Midt i en hektisk eksamensuke med heftig skriving og hyppig feilstaving av fagfeltet mitt ("retssologi", "restsosioolgi", "rettsslologi" og så videre), ble en ny stavemåte foreslått per twitter i dag: rettszoologi.

Jeg fniste nesten ingenting inni meg da jeg straks etter deltok på en faglunsj der hele faunaen av flotte fagfolk var representert.

(Godt at jeg selv er blottet for snurrige trekk.)

7 kommentarer:

 1. Taksonomi av jurister? Høres ut som en god idé. Er f.eks. alle advokater rovdyr? Hva med justitisaurus? Er vinkelskriver en underart av sorenskriver? Osv.

  SvarSlett
 2. Vi har en jurist/rettssosiolog som kjøpte seg dress og frakk før et feltarbeid i forretningsadvokatmiljø. Får i ulveham? Vanskelig ikke å høre David Attenborough inni hodet da.

  SvarSlett
 3. Tja, rettsentomologi har vært et viktig skritt i utviklingen av moderne etterforskningsmetoder, og det må vel kunne sies å være en form for rettszoologi.

  SvarSlett
 4. Nå måtte jeg google. Rettsentomologi, altså! Kjente til fenomenet, men ikke navnet. Ja, det vil fra nå av inkludere i rettszoologien. Kanskje vi bør ta med frenologien også?

  SvarSlett
 5. Nja, frenologien har vel alt i alt ikke produsert like positive resultater de siste årene ...

  SvarSlett
 6. Du er vel kortskalle kan jeg tenke meg. Den stakk (no homo)!

  SvarSlett
 7. Nei tenk, jeg er langskalle er jeg. No homo.

  SvarSlett