lørdag 22. november 2008

Feminisme? Hvem trenger det?

Jeg kom nettopp hjem fra en fest hos en av Norges mest feterte skribenter.
Det må da være her de mest opplyste menneskene i landet vanker? Non?

Likevel har jeg nettopp i kveld snakket med to menn som sa at de hadde masochistiske tendenser, men som likevel ga uttrykk for at dette var noe som verden utenfor (den kvinnelige) kjæresten ikke trengte å vite(?). Men de sa det til meg? Som ikke på noe tidspunkt antydet at jeg var seksuelt interessert i noen av dem - eller at jeg er sadist (hvilket jeg ikke er, i den grad jeg måtte orientere meg innenfor et S/M-miljø)?

Likevel er jeg i løpet av de siste timene blitt bedt om å roe meg ned - av en av Norges mest feterte skribenter - da jeg skrek "hold kjeft" til en antropolog som ønsket å diskutere med meg - og som tilkjennega dette ønsket - men som til tross for gjentatte oppfordringer nektet å la meg komme til orde.

Trenger jeg å nevne at menn - om enn i et 2/3-forhold til det totale antall gjester - med eiermine tok kontroll over musikken hele kvelden? Trenger jeg å nevne at den tilskrekede antropologen var i femtiårene, gråhåret og beskjegget, mens jeg er i tjueårene, blondhåret, og lebe-bestiftet?

Jeg tror ikke det. Men jeg nevner det likevel.

Feminisme? Hvem trenger det?

6 kommentarer:

 1. "Likevel har jeg nettopp i kveld snakket med to menn som sa at de hadde masochistiske tendenser [osv]"

  Du trenger ikke å bruke så mange ord og formuleringer på å beskrive disse, det finnes allerede et ord for dem: "Runkepeller"!

  Og det får du lov av meg til å kalle dem neste gang du møter en :-)

  SvarSlett
 2. fr.martinsen: Ja, akkurat. Mange små ting som til sammen ligner på et mønster? Ikke én og én ting hver for seg. Ikke ett og ett menneske.

  Fylleblogging frarådes for øvrig for alle kjønn, men når man har fått kommentarer, må man jo la det ligge.

  P02: Kan du utdype litt? Jeg googlet ordet, men ble ikke klokere.

  Litt synd at dette var noe de følte at andre menn ikke kunne vite om dem. Og litt pussig at de syns at jeg kunne vite det, nummer én kom helt ut av det blå.

  SvarSlett
 3. Nei nei, jeg syns denne fyllebloggingen var helt utmerket.

  SvarSlett
 4. Jeg havna i en lang samtale over litt for mange øl, hvor en av mennene til stede var svært opptatt av at han ble undertrykket av kvinner. Så opptatt av det at ingen av de 50% kvinnelige deltakere ved bordet enten ble hysjet på eller overhørt hver gang de skulle komme med argumetner i løpet av samtalen.

  Jeg hører ofte at kvinner prater for mye. Skjelden nevnes det hvor liten del av samtaletiden damene klarer å raske til seg.

  SvarSlett
 5. Marthe Frosk: Ja. Selv jeg føler på det der innimellom. Og jeg har særdeles velutviklet taletrang og ditto evner! ;)

  SvarSlett