fredag 11. april 2008

Zigenarkravaller

Rekk opp hånda alle som tror at avisene ville skrevet om "jødeoppgjør" dersom noen snes av Oslos jøder barket sammen!

5 kommentarer:

 1. Nå har jo sigøynerne sin egen konge, i tillegg ser de jo mer eksotiske ut enn sionistene.

  SvarSlett
 2. Sant. Det eksotiske trumfer presseetikk. Var det jeg trodde.

  Jeg likte godt NSBs uttalelser (og Aftenpostens ukritiske gjengivelse av disse) i forbindelse med at NSB vil installere "trygghetskameraer" (sic!) i enda flere tog. NSBs informasjonsmedarbeider siterte fra en intern logg over ubehagelige hendelser om bord i togene, og kom med gullkorn som "en narkoman slo til konduktøren med knyttet neve". Hva er forskjellen på et slag fra en narkoman og fra et menneske? Er en narkoman et menneske? Hvordan vet man at noen er narkoman, er det noe man kan se på folk? Hvis noen er fillete kledd, kan det hende at de f.eks. lever på gata uten å ruse seg? Hvis noen virker snøvlete og rusa, kan det hende at de er psykiatriske pasienter som går på lovlig forskrevet dop?

  Jeg lurer, jeg.

  SvarSlett
 3. Mari, nå går du for langt! Dette er langt utenfor språkpolitiets mandat.

  SvarSlett
 4. Å: Javel? Hvilke deler av harangen(e) er det som er utenfor vårt mandat?

  SvarSlett
 5. Å tar delvis feil. Jeg godkjenner "sigøyneroppgjør", men det burde vært skrevet "en beruset person" istedet for narkoman. Hvis personen ikke var beruset er ingen utfyllende beskrivelser nødvendig.
  For øvrig tror jeg "Dette har gått for langt" er en parodi på folk som bruker dette uttrykket som argument i alle diskusjoner.

  SvarSlett