lørdag 16. april 2016

Lenk-o-rama

For et par år siden innførte jeg vanen med å blande tekster jeg hadde skrevet selv med lenker til saker på nett som interesserer meg. Den tråden plukker jeg opp i dag. Dette er det åttende innlegget der jeg samler opp og deler andres arbeid - kjør!

Bildet tilhører MR38 og er delt under en CC BY-NC-ND 2.0-lisens.

Kristin Storrusten, norsk bloggpionér og opphavskvinnen bak den fantastiske nett-tegneserien Sivilstatus, har startet kongeblogg. Eller, egentlig tror jeg det er en tiarablogg som Kristin prøver å gjøre marginalt mindre lettsindig gjennom å plassere den i sjangeren "kongestoff". Jeg er republikaner av så mange grunner, men elsker Kristins kunnskapsrike og vittige skrivestil. Og enhver blogg som publiserer bilder av dronning Margrethe av Danmark er en blogg jeg vil lese.

Jeg hører mye på podkast for tiden, og en jeg liker godt når jeg stort sett vil underholdes og mores, er Reply All: A Show About the Internet fra Gimlet Media. Særlig spalten Yes Yes No, der redaksjonens to nett-kyndige forklarer nettfenomener for den noe akterutseilte grunnleggeren av Gimlet, er fine glimt inn i hvordan internettetkultur utvikles og spres.

Liker du god pastasaus, men ikke å lage mat? Prøv Marcella Hazans smørtomatsaus. Det mest kompliserte skrittet består i å skrelle en løk og dele den i to, og sausen er så god at jeg i perioder har spist den to ganger om dagen. Jeg har tilpasset oppskriften til norske forhold og bruker to bokser knuste tomater fra Mutti, 60 gram smør og én gul løk. Jeg pleier å blande pasta og saus med en raus neve revet parmesan før jeg serverer retten.

Dette ble visst en utgave av lenk-o-rama blott til lyst, så da passer det fint å avslutte med å vise frem fenomenet hamsterrumpevideoer. Det finnes flere titalls youtube-snutter viet fenomenet "hamster prøver å komme seg inn i litt for trang åpning mens rumpa dens tyter ut på en komisk måte".2 kommentarer:

  1. Dette blir jeg så glad av. Tusen, tusen takk! <3

    SvarSlett
  2. Jeg blir så glad av kongebloggen din, så når du melder savn, må jeg stille opp. Trengte bare et spark bak!

    SvarSlett