mandag 6. oktober 2008

Jeg så i Berlin

En kvinne steg på S-banen. Røslig, i femtiårene. Forseggjort frisyre med leggevann og hårbøyle. Rød, sid skinnkåpe. Hun var både stor og bred, så det var snakk om mye skinn.

Etter å ha satt seg ned, fant hun frem en rosenkrans, komplett med krusifiks. Hele stasen lagd av rosa plast. Jesuslik i rosa plast. Rød hårbøyle. Rød kåpe.

Heldigvis satt hun med ryggen mot meg, skrått overfor meg. Jeg så og jeg så og jeg så. Rødt skinn, rosa plast. Leggevannsfrisyre.

Det er noe av det rareste jeg har sett.

3 kommentarer:

 1. Noe helt annet, hvor er det egentlig blitt av ditt blide Fjesbokåsyn?

  SvarSlett
 2. Jeg har sletta hele profilen manuelt! Tjohei.

  Noe blidt åsyn er ikke å spore noe sted som helst akkurat nå. Vi har hatt full rulle med sju brannalarmer hittil(!) i natt. Jeg sier "hittil" fordi noen har utløst brannalarmen manuelt flere ganger mens politi og brannvesen gjennomsøker bygningen. Med 17 etasjer, to trappeløp og ditto utganger - og flere leiligheter under oppussing, som står ulåste - sier det seg selv at de ikke fant noe(n) som helst. Jeg tør ikke vedde på at det ikke blir flere alarmer.

  Frustrert!

  SvarSlett
 3. Sørgelige greier. Først raki-tragedien, nå dette.

  SvarSlett